Viure Al Marge PDF

Cuida los árboles y descarga el libro de Viure Al Marge en formato electrónico. En inciertagloria.es encontrará el libro de Viure Al Marge en formato PDF, así como otros buenos libros. ¡Lee Viure Al Marge en tu teléfono, tableta o navegador!
Inciertagloria.es Viure Al Marge Image
DESCRIPCIÓN

Al cronista de les expedicions militars de Juli Cèsar se li atribueix la famosa frase "Si vis pacem para bellum" ("si vols la pau, prepara la guerra"), que la Història ha demostrat que a més de falsa és rotundament desafortunada, ja que la humanitat s'ha passat segles preparant la guerra sense aconseguir més pau que la que assoleixen els veïns gràcies al seu seny i sentit comú.

Aquest llibre és una síntesi de la història dels jueus a l’edat mitjana, però no una compilació de dades econòmiques o polítiques sinó una primera aproximació a la quotidianitat del dia a dia de la comunitat jueva a Palma. L’itinerari ens obrirà les portes de les murades d’aquesta minoria i el lector se submergirà en una visita al seu barri i recorrerà els aspectes més amagats del nostre passat.La seva lectura és una passejada que ens endinsa en el call medieval i ens recorda les principals institucions que varen existir i que feren dels jueus de Mallorca quelcom més que una petita minoria. Ens aportarà informacions i descripcions dels seus carrerons, de les famílies que vivien allà, dels seus costums, els menjars de l’època o altres referències que poden completar el nostre coneixement sobre aquesta comunitat.No podia faltar en l’estudi una repassada a la vida familiar, amb especial atenció a dos grups humans als quals la historiografia presta escassa atenció: els nens i la gent gran, sense oblidar els pobres i miserables, més abundants en els calls del que pensa l’imaginari popular, que normalment identifica els jueus amb els rics i els poderosos. Un estudi que també ens aporta un necessari vocabulari i una cronologia bàsica per poder aprofundir en aquest complex univers de la Mallorca medieval.
INFORMACIÓN

NOMBRE DEL ARCHIVO: Viure Al Marge.pdf

AUTOR(A): Jorge Maiz Chacon

ISBN: 9788415592433

DESCARGAR LEER EN LINEA

Jorge Maíz Chacón, Viure al marge. La vida quotidiana dels jueus de Mallorca (segles XIII-XIV). Lleonard Muntaner, 2013. Enrique Cantera Montenegro. Espacio, tiempo y forma. Serie III, Historia medieval, ISSN 0214-9745, Nº 27, 2014, págs. 559-561

LIBROS RELACIONADOS